​Euretco wil met klusformules de grens over

Euretco bekijkt de mogelijkheden om zijn doe-het-zelfformules in het buitenland te introduceren. Dat zegt coo Steve Evers in Het Financieele Dagblad.

Sinds dit voorjaar heeft de Duitse EK servicegroup driekwart van de aandelen van Euretco in handen. Hoewel het volgens Evers nog te vroeg is om daar de vruchten van te plukken, wordt er wel gekeken of de Euretco-formules in Duitsland passen. Evers ziet vooral ruimte voor shop-in-shops van Decorette in de winkelketens van EK.

In ons land is in een Multimate-winkel Eindhoven al een shop-in-shop van de Decorette-formule geopend. Binnenkort volgt de tweede in Oirschot. De vloerproductiviteit stijgt na de toevoeging van Decorette, ziet directeur Gertjo Janssen. “Als dit een succes blijft, gaan we het versneld uitrollen.”

Euretco nam een jaar geleden DGN Retail met zijn bouwmarktformules Hubo, Fixet en Multimate over, waarna Fixet werd geschrapt. Door onder meer de verhuizing van het DGN-hoofdkantoor naar het Euretco-kantoor in Hoevelaken met minder personeel werd het kostenplaatje voor de organisatie al snel een stuk aantrekkelijker. “Toen gingen we meteen van een dikke min naar een heel dikke plus", aldus Evers. Daarnaast is volgens hem veel te danken aan voormalig DGN-directeur Henk Castelijns. “Voor de verkoop aan Euretco heeft hij het ledenbestand opgeschoond, dus wij konden met een gezonde kern van franchisenemers geld gaan verdienen.”

Hubo en Multimate hebben nu veertig procent van de specialistische markt in handen. Dat komt neer op een omzet van circa 250 miljoen euro. Uiteindelijk moeten het marktaandeel op vijftig procent uitkomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!