​Amazon in het geweer tegen neprecensies

Amazon sleept 1114 mensen voor de rechter die tegen betaling nepreviews bij een product hebben geplaatst. Deze mensen hebben een account bij Fiverr, een website waar leden verschillende klusjes aanbieden vanaf vijf dollar. Verkopers op Amazon geven daarbij volgens de etailer op wat er in de beoordeling moet komen te staan.

De neprecensenten beloven onder meer verschillende IP-adressen te gebruiken, om controles van Amazon te omzeilen. Bovendien zouden er lege pakketten en enveloppen opgestuurd worden, om te doen alsof er daadwerkelijk iets besteld is.

Omdat Amazon niet weet wie er achter de accounts zit is de aanklacht volgens CNN gericht aan John Doe, een naam die wordt gebruikt om een anoniem persoon aan te duiden. Amazon eist een schadevergoeding van deze ruim duizend gebruikers, die bovendien moeten opdraaien voor de juridische kosten.

In april sleepte Amazon al vier websites voor de rechter, die bemiddelden tussen verkopers en neprecensenten. Een deel daarvan is inmiddels offline, waardoor de activiteiten zich verplaatst lijken te hebben naar websites als Fiverr.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!