​Skype-oprichters ontwikkelen zelfrijdende bezorgrobot

De Britse startup Starship werkt aan een zelfrijdende robot die boodschappen binnen een half uur thuis kan bezorgen. Het bedrijf van Ahti Heinla en Janus Friis, medeoprichters van Skype, wil de lokale bezorgmarkt opschudden door de dienst voor minder dan een pond (1,40 euro) aan te bieden.

Starship is de eerste prototypen inmiddels al aan het testen, meldt The Telegraph. Hij rijdt over de stoep met een gemiddelde snelheid van ruim zes kilometer per uur en is zo gebouwd dat hij niet tegen obstakels botst. Door de combinatie van camera’s, gps, gyroscopen en vooraf geïnstalleerde kaartgegevens kan hij 99 procent van de tijd zelfstandig rijden, al kan een operator altijd ingrijpen.

Elke bezorgrobot kan zo’n negen kilogram aan, gelijk aan twee boodschappentassen. Klanten kunnen de route volgen op hun mobiele telefoon en via een app de boodschappen uit het apparaat halen.

Starship denkt dat de robotbezorging in potentie vijf tot vijftien keer goedkoper is dan de huidige bezorgmethode. Zo hoeft het apparaat volgens Heinla niet van een Amazon-magazijn naar de voordeur te rijden, maar alleen de laatste kilometers. “Maar die laatste kilometers zijn nu wel de moeilijkste voor bezorgauto’s. Ze moeten bijvoorbeeld een parkeerplaats vinden, in tegenstelling tot onze robot.”

Bekijk een video van de zelfrijdende bezorgrobot op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!