​Amsterdam wijst meer freezones aan

Amsterdam geeft de pilot rond de eerste freezone in de Jan Evertsestraat een vervolg. De Rijnstraat en het Osdorpplein in respectievelijk Amsterdam-Zuid en Nieuw-West zijn aangewezen als volgende regelluwe zones. Dat heeft VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok dinsdag bekendgemaakt op het Jaarcongres RetailAgenda.

De gemeente hoopt met behulp van freezones winkelstraten met veel leegstand nieuw leven in te blazen. Zo worden de exploitatie- en terrasvergunning afgeschaft die een ondernemer nodig heeft om een terras te openen. “Rek in regels geeft een nieuwe impuls”, aldus Ruigrok, die volledig regelloze winkelgebieden een utopie noemt.

Straten die in aanmerking willen komen voor een freezone moeten over minimaal vijf procent leegstand beschikken. Daarnaast moet er sprake zijn van een goede organisatiegraad en samenwerking in de straat. Een Gelderlandplein wordt vanwege zijn gebrek leegstand dan ook geen freezone, legt ze uit. “Maar Buikslotermeer zou zomaar de volgende kunnen zijn.”

Bij de start van de pilot heeft ze de toezegging gekregen dat de regelluwe zones bij succes worden uitgerold . “Wat mij betreft wordt de hele stad en heel Nederland een freezone”, aldus Ruigrok.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!