​Dagelijks Lekker plant nieuwe locaties

Broodjesketen Dagelijks Lekker wil volgend jaar vijf nieuwe vestigingen openen. Dat vertelt oprichter Mikel Schutte in het novembernummer van RetailTrends.

Dagelijks Lekker heeft momenteel zes locaties in onder meer het Haagse New Babylon en Amsterdam-Zuid. De expansie moet in eigen beheer gebeuren, vindt Schutte. Het foodconcept leent zich niet voor franchising. “Niet iedereen is opgewassen tegen een concept als dit. Dagelijks Lekker is precisiewerk.”

Kenmerkend aan de keten is het strakke prijsniveau, terwijl de broodjes ter plekke bereid worden. Zowel de broodjes, als soepen, salades en warme snacks kosten 1,80 euro. Dat is haalbaar door een combinatie van slim inkopen en afwegen, aldus Schutte. Elk product wordt gewogen. “Er mag niet te weinig beleg op het broodje, want dan komt de klant niet meer terug. Teveel is ook niet goed, want dan leveren we marge in.”

De cijfers moeten dus ‘tot in de puntjes’ kloppen, schetst Schutte. “Daarvoor ben ik constant aan het calculeren en zit ik er bovenop. Voorlopig houd ik de zaken liever in eigen beheer.”

In het novembernummer van RetailTrends gaat Schutte verder in op het Dagelijks Lekker-concept. Het novembernummer van RetailTrends is verschenen met EtailTrends. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!