Stichting moet drogisterijbranche uit slop halen

Zeven franchisenemers van D.I.O. en DA hebben zich verenigd om meer rendement op de winkelvloer te creëren. Het gros van de zelfstandig ondernemers uit de drogisterijbranche verkeert volgens hen namelijk in zwaar weer.

Door de oprichting van Stichting Drogisterij Parfumerie Belangen (DPB) willen ze de toekomstbestendigheid van zelfstandig ondernemers vergroten. “De broodnodige actie blijkt moeilijk te organiseren door branchepartijen, daarom pakken wij de handschoen op”, aldus de initiatiefnemers tegen Franchise Plus.

De marktomstandigheden vragen volgens hen om een nieuwe manier van samenwerken en ketenorganisatie. “De huidige versnippering maakt dat we afzonderlijk onvoldoende interessante gesprekspartners zijn voor leveranciers en groothandels.” Daarnaast kost het opzetten en onderhouden van een webshop en social media-kanalen een individuele ondernemer veel geld en tijd. “Als ondernemers zijn we allemaal gesteld op onze eigen mening, visie en vrijheden, maar samen bereiken we meer dan alleen.” De franchisenemers hebben in totaal zestien winkels, verspreid door heel Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!