123inkt.nl wint rechtszaak van HP

De rechter heeft 123inkt.nl in het gelijk gesteld in een octrooigeschil met HP. De printerfabrikant had de procedure aangespannen tegen de webwinkel.

Volgens HP maakte de chip op de cartridges van het huismerk van 123inkt.nl inbreuk op een octrooi. De printerfabrikant eiste een verbod op de verkoop van de inktpatronen. Dat patent is echter ten onrechte verleend door het Europees Octrooibureau, aldus de etailer. HP zou hiermee een monopolie krijgen op de verkoop van de cartridges. De rechtbank is het daarmee eens en heeft het bewuste patent nietig verklaard.

123inkt.nl staat vaker voor de rechtbank met printerfabrikanten. Zo probeerde Samsung eerder dit jaar een verbod op de verkoop van een aantal artikelen af te dwingen. In een ander octrooigeschil met HP kwam de webwinkel nog tot een schikking.

123inkt.nl is met anderhalf miljoen klanten naar eigen zeggen marktleider op het gebied van toner- en inktcartridges. De webwinkel nam in september nog alle activiteiten van het failliete OfficeSavers over.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!