Verzet tegen megawinkelcentrum Leidsenhage gebroken

Als laatste gemeente in de regio staakt ook Leiden het verzet tegen de omvangrijke uitbreiding van winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam. Dat heeft het stadsbestuur bekendgemaakt. Eerder al gaven Wassenaar en Voorschoten hun juridische strijd op.

Projectontwikkelaar Unibail-Rodamco kwam bijna vijf jaar geleden voor het eerst met plannen om het Leidschendamse winkelcentrum voor miljoenen euro’s uit te bouwen en te vernieuwen, met onder meer extra winkels en horecazaken. Uit rapporten die daarna verschenen, bleek dat het nieuwe Leidsenhage winkelcentra in omliggende plaatsen klanten gaat kosten. De drie plaatsen gingen daarop de juridische strijd aan met de plannenmakers, maar hebben die nu gestaakt omdat ze zichzelf te weinig kans geven op succes bij de Raad van State.

Volgens cfo Jaap Tonckens van Unibail-Rodamco zal de uitbouw van Leidsenhage de aantrekkingskracht van winkelcentra in de regio juist versterken, zo zei hij eerder tegen het FD. “Wij trekken de beste internationale retailers aan, zoals Apple en kledingwinkels als Forever 21 en Hollister. Die gaan echt niet in de kleinere winkelcentra zitten.”

Unibail-Rodamco wil van Leidsenhage het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland maken. Het moet honderdduizend vierkante meter gaan beslaan en twaalf tot veertien miljoen bezoekers per jaar trekken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!