​Tilburg vreest afhaken Primark bij referendum

De gemeenteraad van Tilburg beslist medio januari of er een referendum komt over de komst van Primark. Dat raadgevend referendum kan ertoe leiden dat de Ierse modeketen pas over een jaar kan bouwen, meldt het Brabants Dagblad.

Initiatiefnemer Frans van Aarle van Lokaal Tilburg heeft 8500 handtekeningen nodig van stemgerechtigde Tilburgers om het referendum te kunnen organiseren, waarna zo’n 74 duizend kiezers moeten stemmen om het ook rechtsgeldig te maken. Inmiddels zijn ruim zesduizend handtekeningen opgehaald, met de verwachting dat het benodigde aantal binnen twee weken binnen is.

Het college van burgemeester en wethouders wil het referendum op 8 juni 2016 laten plaatsvinden. Het kan er volgens wethouder Erik de Ridder toe leiden dat Primark afhaakt. “Het risico dat partijen, niet alleen Primark, zeggen 'Breda of Eindhoven is ook niet zo'n slechte stad' moeten we onderkennen. Investeerders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De gemeente verleende Primark afgelopen zomer een vergunning voor een vestiging tegenover het gemeentehuis. Vier partijen hebben daartegen bezwaar gemaakt: vastgoedeigenaren Royalton en Wereldhave, de vereniging van eigenaren Stadhuisplein en een particulier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!