EkoPlaza opnieuw duurzaamste supermarkt

EkoPlaza is voor het tweede jaar op rij verkozen tot de meest duurzame supermarktketen van ons land. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van Rank a Brand, dat supermarkten vergelijkt op duurzaamheid.

EkoPlaza krijgt een B-label, dat volgens Rank a Brand betekent dat het bedrijf goed presteert op het gebied van duurzaamheid, maar dat er nog wel wat verbeterpunten zijn. De andere winkelketens op de lijst hebben allemaal een C-label of lager.

Jumbo staat op de tweede plaats, en heeft als enige een C-label. Vooral door de CO2-uitstoot flink te verlagen heeft Jumbo punten gescoord. Albert Heijn staat op een gedeelde derde plaats met Plus en Deen, die alle drie een D-label krijgen. De grote meerderheid, met onder meer Spar, Aldi en Coop, krijgt een E-label.

Ook Lidl scoort met een E-label slecht op duurzaamheid. In oktober maakte de supermarktketen nog bekend te beginnen met de bouw van een duurzaam distributiecentrum in Waddinxveen. Dat dc wordt voorzien van vierduizend zonnepanelen en moet in 2017 operationeel zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!