​Aantrekken huizenmarkt spekt omzet retailers

Het aantrekken van de huizenmarkt zal Nederlandse winkeliers aan een hogere omzet helpen. Nederland behoort in de komende twaalf tot achttien maanden tot de top van Europa als het gaat om omzetgroei, meldt kredietbeoordelaar Moody’s.

Met name bouwmarkten en andere winkels die gericht zijn op huis en decoratie profiteren. Moody's noemt bouwketen Hornbach daarbij als voorbeeld. Ook winkels in Duitsland zullen volgens Moody’s sterk profiteren van de aantrekkende woningmarkt daar.

Vorige week werd al bekend dat de detailhandel zijn beste kwartaal sinds zeven jaar kende, voor een belangrijk deel door de opleving van de woningmarkt. In oktober meldde ABN Amro in een branche-update dat bouwmarkten dit jaar hun omzet nog zien dalen, ondanks het herstel van de economie en de huizenmarkt.

In september voorspelde Moody’s ook al een omzetgroei van twee procent per jaar voor Nederlandse retailers. Toen wees de kredietbeoordelaar er vooral op dat consumenten meer geld zouden vrijmaken voor luxe, zoals vakanties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!