Kredietbeoordelaar negatief over toekomst HEMA

Kredietbeoordelaar negatief over toekomst HEMA

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de score van HEMA naar beneden bijgesteld. De mogelijkheid dat de winkelketen zijn schulden kan aflossen is volgens Moody’s minder zeker geworden. 

De rating van HEMA ging van B3 naar Caa1. De kredietbeoordelaar verwacht dat de economische prestaties van het warenhuis de komende twaalf tot achttien maanden onder druk blijven staan. “In dit stadium is het onzeker of, en wanneer de strategische initiatieven die het bedrijf heeft doorgevoerd de winst zullen verbeteren”, aldus Francesco Bozzano, Moody’s assistant vice president en analyst voor HEMA. “Ondertussen is de concurrentie intens en verwachten we dat de retail een uitdagende branche blijft.”

De verlaagde score kan ervoor zorgen dat investeerders minder snel geld steken in het bedrijf. Moody’s verwacht op korte termijn geen verhoging, tenzij HEMA leningen kan herfinancieren en de winstgevendheid snel toeneemt.
 

Reacties 1


Richard Van dijk 3 dec, 20:17

Zoals verwacht wordt het alleen maar financieel moeilijker voor de Hema. Vanaf 1 januari wordt het goedkoper om weer mensen te ontslaan dus het personeel kan beter al op zoek gaan naar ander werk.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!