​Walmart heeft een eigen betaaldienst

Walmart heeft zijn eigen digitale portemonnee geïntroduceerd. De Amerikaanse winkelketen heeft de betaalmogelijkheid toegevoegd aan zijn bestaande app.

Gebruikers kunnen hun debet- en creditcardgegevens koppelen aan de app van Walmart. Daarnaast kunnen zij het bedrag in hun portemonnee aanvullen met prepaid- en geschenkkaarten. Betaling verloopt middels het scannen van een code met de camera op hun smartphone.

De lancering van Walmart Pay is volgens ingewijden tegen het zere been van CurrentC. Deze digitale portemonnee komt voort uit een samenwerking tussen onder meer Walmart, Target en Best Buy en moest de concurrentie aangaan met Apple Pay. De lancering van CurrentC is echter niet vlekkeloos verlopen waardoor het systeem een achterstand heeft ten opzichte van de concurrentie.

Met de komst van Walmart Pay neemt de retailreus het heft volledig in eigen handen, al is de nieuwe betaalmogelijkheid momenteel beperkt beschikbaar. De retailer denkt Walmart Pay medio 2016 in al zijn vestigingen beschikbaar te hebben.

Bekijk een video van de digitale portemonnee op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!