​Leveranciers staken bevoorrading V&D

Het in surseance verkerende V&D ontvangt geen nieuwe producten van een groot aantal leveranciers. “Zolang er geen duidelijkheid is over het voortbestaan van V&D sturen wij geen horloges meer”, zegt commercieel directeur Paul Daniels van Seiko Nederland in het Algemeen Dagblad.

De fabrikant heeft een ‘substantiële vordering’ uitstaan bij de keten. Ook CB heeft de bevoorrading van de keten stilgelegd. De leverancier zou daarnaast vanaf februari 2016 de online fashionverkopen van V&D afhandelen en verzenden. “We hebben geen bericht ontvangen dat dat niet doorgaat, maar we maken ons natuurlijk wel zorgen”, aldus logistiek directeur Mark Fransen van CB Fashion.

De warenhuisketen is in gesprek met zijn belangrijkste leveranciers om tot een oplossing te komen en benadrukt dat er nog voldoende voorraad is. Ook foodformule La Place krijgt zijn dagverse ingrediënten dagelijks, aldus een woordvoerder. “Echt, het is business as usual voor V&D en La Place.”

De financiële schade voor leveranciers van V&D loopt op tot enkele miljoenen euro’s, verwacht brancheorganisatie Modint. “Men moet wachten op het geld van de geleverde koopwaar als het ooit nog komt”, aldus een woordvoerder. Leveranciers met een kredietverzekering kunnen aanspraak doen op die assurantie. Niet-verzekerde leveranciers staan met lege handen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!