​‘Miljoenen schade voor V&D-leveranciers’

De totale schade voor de verschillende leveranciers van V&D bedraagt naar schatting vijf tot miljoen euro. Dat zegt brancheorganisatie Modint tegenover NU.nl.

De schade zou zelfs nog veel hoger kunnen uitvallen dan de huidige schatting, zegt een woordvoerder van Modint. De brancheorganisatie gaat in overleg met de curatoren. Bedrijven die spullen hebben geleverd met eigendomsvoorbehoud, moeten die weer terug krijgen.

Het mislukken van de doorstart van de warenhuisketen kan volgens retaildeskundige Paul Moers de doodsteek zijn voor kleinere leveranciers. "Een eigendomsvoorbehoud werd door V&D vaak niet geaccepteerd bij kleine partijen", zegt hij. Daarnaast hadden ze te maken met een lange betalingstermijn. Moers is zelf als adviseur betrokken bij enkele kleinere leveranciers van V&D. De schade voor zijn klanten loopt volgens hem uiteen van tienduizenden tot honderdduizenden euro’s.

Modint liet na het faillissement van V&D al weten te onderzoeken of het mogelijk is om Sun Capital aansprakelijk te stellen voor de schade die leveranciers hebben geleden. Zij zouden van de voormalig eigenaar van de warenhuisketen de garantie hebben gekregen dat V&D in ieder geval voor vier jaar gered zou zijn. Sun Capital zou daarbij zijn aanvullende financiering voor tenminste die periode hebben gegarandeerd. Leveranciers lagen verder in de clinch met fulfilmentpartner Docdata, dat goederen niet of alleen tegen een vergoeding wilde teruggeven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!