Ontslagen cfo sleept DA voor rechter

Voormalig financieel directeur Thomas van Beek daagt drogisterijketen DA voor de rechter. Hij werd onlangs ontslagen vanwege het achterhouden van belangrijke informatie, meldt De Financiële Telegraaf op basis van vertrouwelijke documenten.

De financiële topman moest weg nadat aandeelhouders in oktober een e-mail ontdekten, waarin de controller van DA een tegenvaller van zo’n drie miljoen euro. Door dat niet te melden zou Van Beek de commissarissen, aandeelhouders en huisbank Rabobank onjuist en onvolledig geïnformeerd over de financiële situatie van DA.

Van Beek vecht zijn ontslag aan, omdat hij de beschuldigingen onterecht vindt. De tegenvaller zou volgens hem zeer waarschijnlijk veel minder groot zijn uitgevallen. In een kort geding eist hij dat zijn ontslag wordt teruggedraaid. De rechtszaak zou eigenlijk deze week dienen, maar door het faillissement wordt die waarschijnlijk uitgesteld.

Uit de documenten blijkt ook dat DA afgelopen zomer al dicht bij een faillissement was en gesprekken voerde met mogelijke fusiepartners. Die leverden echter niets op. DA ging uiteindelijk eind december failliet, waarna direct een doorstart werd gemaakt onder de vleugels van groothandel Holland Pharma. De nieuwe eigenaar is nu in gesprek met branchegenoot D.I.O. over een samenwerking.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!