​Ondernemingsraad wil Sun Capital niet meer zien

De ondernemingsraad van V&D wil voorkomen dat de warenhuisketen opnieuw in handen komt van Sun Capital. “Het is onmogelijk een serieuze optie”, meldt voorzitter Martin Oudejans in een interne brief, die in handen is van Nieuwsuur.

Sun Capital zou een belangrijke overnamekandidaat zijn voor V&D, nadat eind december nog de stekker uit het concern werd getrokken. De ondernemingsraad voelt echter niets voor een doorstart onder de vorige eigenaar en heeft dat in een gesprek met beide curatoren laten weten. “De curatoren begrijpen dit en zeggen toe dit mee te nemen in hun mogelijke afwegingen”, aldus Oudejans.

Eerder meldde Het Financieele Dagblad al een aantal directieleden van V&D opstapt als Sun Capital betrokken is bij een doorstart. Datzelfde zou gelden wanneer een andere private equity-partij die op Sun lijkt naar voren stapt.

Sun Capital verschafte zich in juni echter van extra rechten bij een faillissement, door voor bijna vijftig miljoen euro de banken uit te kopen. Daardoor hebben ze onder meer de rechten op de inboedel, voorraden en merknaam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!