Kruidvat-topman: 'Spanje is interessante markt'

De internationale uitbreidingskansen van Kruidvat liggen in zuidelijke richting. Na Frankrijk richt de drogisterijketen zich mogelijk op Spanje. Dat zegt ceo Gerard van Breen in een interview met De Financiële Telegraaf.

Vorige maand opende Kruidvat in Lille zijn eerste winkel in Frankrijk. Daar blijft het volgens Van Breen zeker niet bij. “Zuidwaarts is de marsroute, daar liggen onze kansen.” Oostwaarts groeien is niet logisch, omdat moederbedrijf A.S. Watson in bijvoorbeeld Duitsland en Polen al met drogisterijketen Rossmann opereert. In Frankrijk zijn geen drogisterijen. “De klant is daar niet gewend om in een winkel te komen zoals wij die aanbieden”, zegt Van Breen.

Naast Frankrijk noemt Van Breen Spanje als mogelijke volgende stap. “Ik heb drie jaar voor Ahold in Spanje gewerkt, ook een interessante markt.” Voorlopig richt Kruidvat zich echter op het openen van meer winkels in Frankrijk. “We moeten de Franse consument weghalen bij hypermarchés en parafarmacies”, aldus de ceo..

De winkel in Lille wordt een succes, verwacht Van Breen. Eerder zei hij daar te hopen op een grote stroom toeristen. Bovendien heeft Kruidvat verschillende Franse consumenten de filialen in Wallonië laten zien en naar hun opmerkingen geluisterd. De drogisterijketen 34 winkels in Franstalig België.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!