Bonussen na fusie tussen Ahold en Delhaize

De top van Ahold en Delhaize wordt beloond voor een geslaagde fusie tussen de twee supermarktconcerns. Zo kan Ahold-ceo Dick Boer een jaarsalaris in aandelen opstrijken. Dat blijkt uit het gedeponeerde fusievoorstel.

Frans Muller, de Nederlandse ceo van Delhaize, staat een bonus van anderhalf miljoen euro te wachten en een aandelenplan waarvan de waarde kan oplopen tot anderhalf jaarsalaris. Het basissalaris van beide Nederlandse topmannen lag in 2014 op bijna een miljoen euro.

Andere bestuurders van Ahold en Delhaize kunnen eveneens een eenmalige beloning van maximaal een jaarsalaris verwachten. Alle bonussen, die in twee etappes worden uitgekeerd, zijn afhankelijk van de financiële prestaties in de eerste twee jaar van het fusiebedrijf. De aandelen mogen de eerste vijf jaar niet te gelden worden gemaakt.

Zulke prestatiebeloningen zijn volgens het ANP niet ongebruikelijk bij fusies en overnames van beursgenoteerde bedrijven. Ahold en Delhaize maakten vorig jaar juni bekend te willen fuseren, waarna Boer het gecombineerde bedrijf zal leiden. Muller is verantwoordelijk voor de integratie van de twee concerns, die samen goed zijn voor een jaaromzet van ruim 54 miljard euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends