Superstar valt uiteen in twee formules

Kledingketens Steps en Superstar zijn definitief ondergebracht bij FNG Groep. Superstar valt daarbij uiteen in het merk Friday en een nieuw te vormen formule.

Steps gaat onder FNG in de huidige vorm verder. Het Belgische merk Friday is recent gelanceerd in de thuismarkt en komt nu ook naar Nederland. De formulewijzigingen hebben geen gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen, meldt FNG. Voor het resterende deel van Superstar wordt nog gezocht naar een passende formule.

Eind 2014 werd bekend dat FNG beide ketens zou overnemen van Coltex Retail, dat alleen nog eigenaar is van Didi. Die splitsing heeft vorig jaar tot protest geleid van vastgoedeigenaren, omdat Coltex zo volgens hen sterfhuisconstructie had opgetuigd, waarbij de huurverplichtingen zijn ondergebracht in vehikels met nauwelijks eigen vermogen en inkomsten. De verhuurders kregen echter geen gehoor bij de rechter.

Begin deze maand werd bekend dat FNG en Miss Etam in gesprek zijn over een samenwerking. “Of dat resulteert in een fusie, een overname of een omgekeerde overname moet blijken over enkele maanden”, zei FNG-ceo Dieter Penninckx daarover. FNG is verder eigenaar van de Nederlandse merken Expresso en Claudia Sträter.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends