'Lancering bezorgdrone nog ver weg'

De Duitse tak van pakketbezorger DHL probeerde vorige week tevergeefs zijn nieuwe bezorgdrone te tonen. Een lichte vorst voorkwam de eerste vlucht van ‘parcelcopter 3.0’, meldt NU.nl.

Deze drone zou zelf een pakketje oppikken en dit op een afleverpunt weer afleveren. Dit afleverpunt lag enkele kilometers verwijderd van de pick-up locatie. Het slechte weer zorgde er voor dat de plannen geschrapt werden.

Dit toont volgens Robin van de Putte, oprichter van de Nederlandse dronefabrikant Aerialtronics, aan dat drones voorlopig nog lang niet ver genoeg zijn om ingezet te worden op dergelijke taken. “Temperatuurschommelingen zorgen ervoor dat verschillende onderdelen van een drone kunnen krimpen en uitzetten”, aldus Van de Putte. “Dit heeft invloed op de sensoren en daarmee ook op de automatische piloot.”

Volgens Van de Putte is het wel mogelijk om drones bij temperaturen ver onder het vriespunt te laten vliegen. Aerialtronics maakt drones die kunnen vliegen tot min twintig graden. Dit zijn echter toestellen die hier speciaal voor gebouwd worden.

Ole Nordhoff, bestuurder van de zakelijke markt van DHL, zegt dat het droneproject van de pakketbezorger vooral nog een onderzoeksproject is. “Maar uiteindelijk willen wij drones in gaan zetten om pakketjes af te leveren”, aldus de bestuurder. Wanneer DHL zijn drone nu aan het grote publiek gaat laten zien is nog onbekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!