Moederbedrijf Schoonenberg mogelijk verkocht

Investeringsmaatschappij HAL Trust overweegt de Nederlandse gehoorapparatenketen AudioNova International te verkopen. Het moederbedrijf van onder meer Schoonenberg Hoorcomfort zou zo’n vijfhonderd miljoen euro moeten opbrengen, meldt Bloomberg.

Amplifon SpA, William Demant Holding A/S, Sonova Holding AG en Sivantos AG worden als overnamekandidaten genoemd. Het is nog niet zeker of het tot een verkoop komt. De onderhandelingen bevinden zich nog in een pril stadium en HAL zou alsnog kunnen besluiten om AudioNova zelf te houden, zeggen betrokkenen tegenover het persbureau.

Eind vorig jaar nam AudioNova zelf nog de Duitse branchegenoot Geers Horakustik over, meldt Het Financieele Dagblad. De keten is in twaalf Europese landen actief met in totaal zo’n 1300 winkels. In Nederland is dat alleen Schoonenberg, dat ongeveer tweehonderd vestigingen door het hele land heeft. AudioNova boekte in 2014 een omzet van 333 miljoen euro, een stijging van 8,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!