'Kahn mist steun van verhuurders en banken'

Zowel de banken als een groot aantal pandeigenaren gaan niet akkoord met het doorstartplan van Roland Kahn voor V&D. Daardoor ziet de toekomst van de warenhuisketen er zeer somber uit. Dat meldt de Volkskrant op basis van ingewijden.

Kahn wil met 45 panden een doorstart maken, maar heeft slechts de steun van verhuurders van dertig vestigingen. Veel vastgoedeigenaren gaan niet akkoord met een halvering van de huur en het bedrag dat zij in het opknappen van de panden moeten steken. De directie van V&D schat de renovatiekosten op 1250 euro per vierkante meter, stelt het Algemeen Dagblad. Een grootschalige opknapbeurt loopt dan in de honderden miljoenen euro’s.

ING, de huisbank van Kahn, wil echter niet dat de ondernemer water bij de wijn doet. Er ligt nog altijd geen akkoord over het financieringsplan, ook al lieten de curatoren onlangs weten dat de financiering bijna rond was. ING zou niet bereid zijn om voldoende krediet ter beschikking te stellen voor het doorstartplan van Kahn.

De curatoren lieten maandag weten dat de winkels van V&D minstens een maand dicht zullen blijven. Maandag en dinsdag wordt de voorraad geïnventariseerd, waarna het personeel op straat komt te staan. De medewerkers moeten opnieuw aangenomen worden in het geval van een doorstart, waardoor de warenhuizen niet direct weer open kunnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!