Einde verhaal voor V&D

De doorstart van V&D is van de baan. De overnamegesprekken met Roland Kahn zijn afgebroken. Dat hebben ceo John van der Ent en de curatoren dinsdag bekendgemaakt in een verklaring.

Hiermee komt er na 130 jaar een einde aan het warenhuis V&D. Een klein team zal op het service center in Amsterdam, onder leiding van de curatoren, de afwikkeling verzorgen. De rest van het personeel komt definitief op straat te staan.

"We moeten helaas concluderen dat wij er niet in geslaagd zijn de belangen van alle betrokkenen op één lijn te krijgen", zegt Cool Investments in een verklaring. De winkels van V&D zijn al sinds maandag gesloten, maar de onderhandelingen met het bedrijf van Kahn gingen toen nog wel door. De Coolcat-eigenaar wilde met zo'n 45 vestingen van de warenhuisketen verder. Dinsdag werd bekend dat zowel de banken als een groot aantal pandeigenaren niet akkoord gingen met het doorstartplan van Kahn.

Jumbo laat in een reactie weten dat door het mislukken van de doorstart ook de La Place-restaurants in de V&D-vestigingen voorlopig niet kunnen worden voortgezet. Wel zegt Jumbo te kijken naar nieuwe exploitatiemogelijkheden voor die restaurants. Voor de zelfstandige La Place-restaurants, die vorige maand al door Jumbo werden gekocht, heeft het mislukken van de onderhandelingen over V&D geen gevolgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!