​Kahn: ‘Deal V&D hing van te veel af’

Het mislukken van de onderhandelingen over een doorstart van V&D komt doordat de deal te complex was. De schuld is niet bij één partij neer te leggen, zegt Roland Kahn tegenover RTL Z.

Hij wijt het klappen van de deal in ieder geval niet aan het niet rond kunnen komen met ING over de financiering. “ING was de enige bank die bereid was over dit dossier te praten”, aldus Kahn. Andere banken waren volgens hem blij dat ze vorig jaar uit de financiering van V&D waren gestapt. “Zij zeiden: ‘Roland, doe het niet. Blijf gezond.’”

De doorstart van de warenhuisketen was volgens hem zo complex, omdat te veel dingen van elkaar afhingen. De opstelling van de pandeigenaren, de leveranciers, de financiering van ING en de garantstelling van het ministerie van Economische Zaken moesten allemaal op één lijn komen.

De Coolcat-eigenaar is wel kritisch over de rol van Hudson’s Bay. Door pandeigenaren solide huurcontracten in het vooruitzicht te stellen, ondermijnde het Canadese concern volgens hem de doorstart van V&D. “Ik noem Hudson’s Bay de fata morgana in dit verhaal.”

Als er meer tijd was geweest, was de kans op een doorstart volgens cfo Jaco Scheffers van Cool Investments groot geweest, zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Ook hij zegt dat huisbank ING hen erg heeft gesteund, maar dat de verhuurders van de panden hun verantwoordelijkheid niet hebben genomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!