Vastgoedadviseur: ​‘Doorstart V&D kan nog steeds’

De partijen die betrokken waren bij de onderhandelingen over V&D, kunnen nog steeds tot overeenstemming komen. Dat zei vastgoedadviseur Gijs Bessem, die de eigenaren van in totaal tien V&D-panden bijstaat, dinsdag in Nieuwsuur.

Dat de onderhandelingen tussen de curatoren en Roland Kahn dinsdag definitief werden afgebroken, wijt Bessem vooral aan tijdsdruk en miscommunicatie. Ook Jaco Scheffers, rechterhand van Roland Kahn, noemde tijdgebrek als voornaamste obstakel. Bessem benadrukt dat 55 verhuurders bereid waren mee te denken over de plannen van Kahn. “We zitten heel dicht bij elkaar. We kunnen hier uitkomen.” Hij roept Kahn, verhuurders, banken en het ministerie van Economische Zaken op opnieuw om tafel te gaan.

De curatoren kwamen dinsdag tot de conclusie dat een doorstart niet mogelijk was. De kans dat het merk V&D behouden kon blijven was volgens Jos Borsboom, die curator was bij het eerste faillissement van Free Record Shop, sowieso nihil. “Er hing zo’n negatief aureool boven die naam, ik denk niet dat er nog veel goodwill in het merk zat”, zegt hij tegen Het Financieele Dagblad. Een doorstart zou alleen kans van slagen hebben gehad met een compleet ander concept, denkt ook merkstrateeg Paul Moers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!