​Van der Ent: ‘Doorstart op details mislukt’

Het reddingsplan voor V&D was op een haar na gelukt. “Op details is het uit onze handen geglipt”, zei voormalig ceo John van der Ent woensdag tegen Nieuwsuur.

Van der Ent had een nieuwe strategie om de warenhuisketen uit het slop te trekken, maar dat is voortijdig afgebroken. De oud-topman ging er vrijdag nog van uit dat de doorstart er zou komen, maar kreeg in de nacht van zondag op maandag door dat het de verkeerde kant op ging. Vrijdagmiddag om vier uur is de deal definitief geklapt.

Een ‘plan C’ om V&D alsnog te redden is er volgens Van der Ent niet. Er worden geen gesprekken meer gevoerd, al zijn er volgens hem nog wel ‘enkele gedachten’. “Daar zijn de curatoren op dit moment nog even naar aan het kijken.”

Op de achtergrond probeert vastgoedadviseur Gijs Bessem alle betrokken partijen opnieuw om tafel te krijgen. “Het is een heel klein beetje realistisch dat er een doorstart komt”, zegt hij tegen De Telegraaf. Het is volgens Bessem vooral de vraag of Roland Kahn het nog wil. De meeste verhuurders zijn volgens de adviseur positief.

Kahn zelf gaf woensdag bij RTL Late Night geen uitsluitsel over de vraag of de deur nog op een kier stond. “Het wordt alleen maar moeilijker”, zei hij wel. Bovendien wil hij het personeel geen valse hoop geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!