Kahn sprak met tweede topondernemer

ING eiste dat naast Roland Kahn een tweede topondernemer zou worden betrokken bij de overname van V&D. Kahn heeft met een tweede partij gesproken, maar kwam er daarmee niet uit, zo zegt hij tegenover NRC Handelsblad.

ING was bang dat Kahn te veel hooi op zijn vork nam, zo vertelt hij. De Coolcat-baas sprak op 12 februari met een mogelijke mede-koper, maar zonder succes. “Die kwam hier binnen en dacht: ik kan voor heel weinig heel veel binnenhalen. Dus dat is niet gelukt.” Wie die ondernemer was, wil hij niet kwijt.

Kahn had ING om een krediet van 75 miljoen euro gevraagd, waarvan het ministerie van Economische Zaken voor de helft garant zou staan. Zelf wilde hij 25 miljoen in V&D steken en ook Jumbo stelde nog eens 25 miljoen beschikbaar. Kahn kreeg het geld niet van ING, omdat de bank verschillende aanvullende eisen had waaraan hij niet kon voldoen.

Naast de tweede partij, was dat onder meer het eigen vermogen dat Kahn in de warenhuisketen zou steken. “Ik heb geen enorme bak geld waar ik uit kan scheppen, zoals Dagobert Duck”, aldus Kahn. Hij zegt dat hij, bovenop de aanvankelijke 25 miljoen, nog 12,5 miljoen extra kon ophoesten. “Maar daarna was het klaar.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!