​‘Meer retailers mee in val V&D’

Het dreigende faillissement van Perry Sport en Aktiesport is deels een gevolg van het einde van V&D. Meer formules die verweven waren met het warenhuis zullen volgen, verwachten FNV en bedrijvendokter Anton Wiggers.

Elf van de in totaal zeventig filialen van Perry Sport, zijn als shop-in-shop gevestigd in warenhuizen van V&D. Ook de doorstart van Scapino zorgt voor problemen. Aktiesport was gevestigd in 128 winkels van de schoenenretailer, maar onder de nieuwe eigenaar Henk Ziengs is geen plek voor die shop-in-shops.

“Dat er problemen gaan komen voor een aantal bedrijven weet ik zeker”, zegt bedrijvendokter Anton Wiggers tegen BNR over de gevolgen van het V&D-faillissement. Ook Nico Meijer van FNV en merkenstrateeg Paul Moers verwachten dat meer ketens zullen volgen, zeggen zij in het Algemeen Dagblad.

Onder meer Sapph, Hunkemöller, ICI Paris XL, Mexx en Prenatal hadden shop-in-shops bij V&D. Eerder deze maand ging computerwinkelketen Paradigit al failliet, dat in december nog vijf shop-in-shops bij de warenhuisketen opende.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!