Contactloze betalingen met 150 procent gestegen

In heel Europa zijn in 2015 meer dan een miljard contactloze betalingen gedaan. Dat is een stijging van 150 procent ten opzichte van het jaar ervoor, blijkt uit cijfers van MasterCard.

In Nederland werden in januari 31 miljoen van de in totaal 263 miljoen pinbetalingen contactloos gedaan. Daarmee zit ons land met twaalf procent net iets onder het Europees gemiddelde, dat op dertien procent ligt. Een jaar geleden was het aantal contactloze betalingen in Nederland met drie miljoen nog 1,2 procent van het totaal.

Contactloos betalen is het afgelopen jaar iedere maand met bijna 25 procent gegroeid, zegt algemeen directeur Piet Mallekoote van Betaalvereniging Nederland. Het aantal winkels dat de mogelijkheid biedt steeg met 48 procent. Nederland is daarmee volgens MasterCard nog steeds het snelst groeiende land binnen de eurozone als het gaat om contactloos pinnen.

De Consumentenbond liet zich eerder deze maand kritisch uit over contactloos betalen. Het is mogelijk om voor duizenden euro’s contactloos te rollen, terwijl veel consumenten en banken volgens de bond denken dat bij bedragen boven de vijftig euro een pasje moet worden gebruikt. Wel is het zo dat bij hogere bedragen een pincode moet worden ingetoetst, maar contactloos betalen kan nog steeds.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!