Italiaanse super lanceert multifunctionele app

Het Italiaanse supermarktconcern Unicoop Firenze heeft nieuwe applicatie ontwikkeld voor zijn zelfscankassa's. De app combineert de mogelijkheid tot zelfscan, mobiel afrekenen en het sparen van punten voor het loyaliteitssysteem.

Unicoop Firenze werkt al geruime tijd met zelfscankassa’s, maar klanten moesten daarbij gebruik maken van een handscanner van de keten. Met de nieuwe app wil de supermarkt het doen van aankopen nog gemakkelijker maken voor zijn klanten en zelfscannen van een impuls voorzien. De retailer hoopt uiteindelijk zo veel mogelijk klanten aan de zelfscan te krijgen, om doorlooptijden aan de kassa te verkleinen.

De nieuwe app is ontwikkeld op basis van de NCR mobile shopper applicatie en het bijbehorende omnichannelplatform. Gebruikers kunnen wanneer zij klaar zijn met boodschappen doen deze met hun telefoon afrekenen bij de zelfscankassa’s of het mobiele kassasysteem. Daarnaast is het loyaliteitsprogramma van de supermarktketen geïntegreerd in de app. Hierdoor worden gespaarde punten automatisch toegekend en kortingen en kortingscoupons direct verrekend.


Reacties