'Gemeenten steunen winkeliers met parkeerbeleid'

Een groeiend aantal gemeenten maakt parkeren goedkoper of zelfs gratis om meer klanten naar winkelgebieden te lokken. Daarmee lijkt een einde te komen aan de ‘parkeertarieventerreur’ in binnensteden, schrijft het Algemeen Dagblad.

Gemeenten door het hele land gooien het parkeerbeleid volgens de krant over een andere boeg. Zo zijn de tarieven van winkelgebieden buiten de centra van de vier grootste steden verlaagd en is betaald parkeren in kleinere steden als Steenwijk en Winschoten helemaal afgeschaft. Daarmee komen ze tegemoet aan de wens van ondernemers, die al jaren roepen om lagere tarieven om te kunnen concurreren met het online shoppen.

Zo riep Detailhandel Nederland vorige week namens alle winkeliers nog alle gemeenten op om de parkeertarieven te verlagen om leegstand en verloedering tegen te gaan. “Om spooksteden te voorkomen moeten gemeenten maatregelen nemen”, aldus voorzitter Guido van Woerkom.

Van Woerkam noemde het verlagen van parkeertarieven een maatregel die alle gemeenten eenvoudig kunnen nemen. Daarnaast wijst hij op het terugdringen van het aantal leegstaande panden en het verlichten van lokale lasten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!