​Bliek Toys & Hobby wil naar vijftig speelgoedwinkels

Speelgoedformule Bliek Toys & Hobby wil in drie jaar tijd groeien van drie naar vijftig vestigingen in ons land. Dat laat directeur en voormalig Sabon-eigenaar Bob Ultee weten in het maartnummer van RetailTrends.

Bliek Toys & Hobby heeft nu twee winkels in Breda, één in Rotterdam en opent binnenkort zijn vierde vestiging in Eindhoven. Er is volgens Ultee nog altijd behoefte aan kwalitatief speelgoed in een prettige winkelomgeving. Hij zegt de drie stromingen in de huidige speelgoedbranche te combineren: de ‘groene speelgoedwinkels’, hobbywinkels voor wat oudere kinderen en commerciële formules als Bart Smit en Intertoys met een breed en diep assortiment van de grootste merken.

Speelgoedmerken hebben volgens Ultee behoefte aan een afzetkanaal waar ze hun merk weer kunnen opbouwen, nu hun imago is afgebrokkeld door prijsdumping van grote spelers. Ze hebben bij Bliek Toys & Hobby veel invloed op hun presentatie, schap en verkoopprijs, vergelijkbaar met een shop-in-shop. “Merken gaan straks met de Blokker-formules in zee om de massa te bereiken, met mij voor het neerzetten van een passende positionering”, aldus Ultee.

De winkels van Bliek Toys & Hobby hebben volgens Ultee ‘een hoog kus-gehalte’. Hij vertelt in RetailTrends 3 meer over het onderscheidend vermogen van de nieuwe keten en zijn poging om de prijzenoorlog die Blokker Holding in stand houdt te omzeilen. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!