'Ahold Delhaize moet nog eens honderd winkels afstoten'

Ahold en Delhaize dreigen in de Verenigde Staten tot honderd winkels te moeten verkopen. De fusiegroep wordt anders te dominant, schrijft de Belgische zakenkrant De Tijd.

Ahold en Delhaize beschikken samen over ruim tweeduizend Amerikaanse supermarkten, waarmee ze goed zijn voor een marktaandeel van vijf procent. Analisten schatten dat zo’n tachtig tot honderd vestigingen verkocht of gestopt moeten worden op verzoek van mededingsautoriteiten. Vooral in de staat Virginia, Poughkeepsie, Hagerstown en Cumberland worden problemen verwacht.

De twee concerns kunnen leven met het verkopen van zo’n honderd winkels. “Het is zeker niet onoverbrugbaar”, klinkt het volgens De Tijd bij Ahold en Delhaize.

Ahold en Delhaize leveren volgens een analyse van fusiebank Degroof Petercam een miljard dollar aan inkomsten en veertig miljoen dollar aan bedrijfswinst in. De concerns waren in 2014 gezamenlijk nog goed voor 36 miljard dollar omzet in de Verenigde Staten.

Eerder werd al bekend dat Ahold en Delhaize ook in België winkels moeten verkopen. Ze hebben de concurrentiewaakhond laten weten acht vestigingen van Albert Heijn en vijf van Delhaize van de hand te willen doen. Dat besluit leidde onder meer tot spontane stakingen in Belgische supermarkten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!