​Bakker Bart-franchisers gaan in hoger beroep

Negen van de tien franchisenemers van Bakker Bart gaan verder met de gerechtelijke strijd tegen moederbedrijf Bart’s Retail. Dat laat John Gerressen, voorzitter van Bart’s Franchise Vereniging, weten tegenover Out.of.Home Shops.

De franchisenemers willen onder meer gecompenseerd worden voor het huurconditiestelsel dat in 2009 werd ingevoerd en voor hogere huren zou hebben gezorgd. Bovendien vinden dat ze te veel moeten betalen voor het deeg dat ze via Bart’s Retail geleverd krijgen en zou het concern zich te veel met de bedrijfsvoering bemoeien en te hoge kosten in rekening brengen. Een claim van anderhalf miljoen euro werd echter door de kantonrechter in Nijmegen verworpen, omdat die onvoldoende was onderbouwd.

De franchisenemers laten het er volgens Gerressen niet bij zitten. Een van de ondernemers kan het financieel niet meer opbrengen om in hoger beroep te gaan.

De ondernemers stapten in juli vorig jaar naar de rechter. Voor Bart’s Retail heeft het allemaal al te lang geduurd, zegt manager juridische zaken Jan-Joris Heling tegenover De Gelderlander. “We willen nu weer vooruit kijken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!