Amazon wil patent op selfiebetaling

Amazon heeft patent aangevraagd op de mogelijkheid te betalen via een selfie. De webwinkelgigant wil hiermee het invullen van een wachtwoord overbodig maken.

In de aanvraag is te zien hoe herkenningssoftware het mogelijk moet maken voor gebruikers om een aankoop te bevestigen door een selfie of korte video van zichzelf te maken. De aanvraag lijkt op een ander patent van Amazon, waarbij het de authenticiteit van de gebruiker checkt met een selfie. Die technologie wordt echter niet gebruikt in het afronden van transacties.

Amazon wil met de nieuwe technologie het doen van online aankopen veiliger maken. De etailer noemt betalen via een selfie eenvoudiger en veiliger dan met een wachtwoord. Gebruikers kunnen dit vergeten of het kan gestolen worden.

Om de veiligheid van het betalen met een selfie te garanderen, wordt de gebruiker per transactie gevraagd om aan bepaalde eisen te voldoen. Zo kan het zijn dat ter bevestiging de gebruiker gevraagd wordt om te knipogen, te lachen, of om zijn hoofd een bepaalde richting uit te bewegen. Naast Amazon zijn ook MasterCard en Alibaba bezig met een dergelijk afrekensysteem.

RetailTrends