​Vakbond stelt Jumbo voor het blok

FNV geeft Jumbo tot dinsdag middernacht om de cao voor distributiemedewerkers alsnog te tekenen. Doet de supermarktketen dit niet, dan volgen nog deze week stakingen.

Jumbo wil deze week verder praten over de nieuwe cao, maar FNV voelt niets meer voor gesprekken. Vorige week dinsdag leek er een akkoord te zijn over de nieuwe overeenkomst voor drieduizend werknemers, waarbij zij onder meer 1,75 procent salarisverhoging zouden krijgen. Jumbo kwam echter binnen twee uur terug op het akkoord.

De vakbonden dreigden vorige week al met acties in aanloop naar het paasweekend. Daardoor is het goed mogelijk dat met name op de versafdelingen schappen leeg blijven, zegt FNV-bestuurder Henk van der Ploeg.

De supermarktketen stelde in een reactie dat de huidige cao al één van de duurste in de branche is, en dat het verschil alleen maar verder zou oplopen. Jumbo wilde onderhandelingen hervatten om tot een ‘duurzame loonstijging voor meerdere jaren’, aldus cfo Ton van Veen tegenover De Financiële Telegraaf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!