FNV: 'Jumbo-medewerkers mogen niet met ons praten'; supermarkt ontkent

FNV: 'Jumbo-medewerkers mogen niet met ons praten'; supermarkt ontkent

Supermarktketen Jumbo verbiedt medewerkers om met vakbondsleden te praten, zegt de FNV. De vakbond onderhandelt momenteel met de koepelorganisatie over een nieuwe cao en wil Jumbo-medewerkers daarom graag informeren over hun arbeidsvoorwaarden.

"Jumbo wil simpelweg niet dat het personeel hoort hoe de vork in de steel zit", zegt bestuurder Margje van der Woude van FNV Handel. "Ik vind dat een teken van een enorm gebrek aan respect voor de eigen medewerkers, en een fatsoenlijke werkgever onwaardig." Volgens de FNV is het antwoord van het personeel wanneer zij in de winkel verschijnen vaak: 'Onze baas zegt dat we niet tegen jullie mogen praten.' Bij andere supermarkten is volgens Van der Woude wel een 'normaal gesprek' mogelijk.

Reactie Jumbo
Een woordvoerder van Jumbo weerspreekt de beschuldigingen. "Al onze collega’s zijn vrij om met vakbonden, en dus ook FNV, in gesprek te gaan. Zoals we dat al langere tijd doen, verzoeken we vakbonden om dit buiten werktijd en de winkelvloer te doen, zodat collega's ongestoord hun werk kunnen doen en zij er kunnen zijn voor onze klanten. Er is dus absoluut geen sprake van een verbod om met FNV te spreken."

De onderhandelingen tussen FNV en de supermarkten lopen erg stroef. Het vorige cao-akkoord liep namelijk al op 1 juli af, maar er is nog geen nieuwe overeenkomst. De FNV zet in op een loonsverhoging van 6 procent, de werkgevers willen volgens de bond niet verder gaan dan 2 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!