​Ford brengt zelfrijdende bus en bezorgdrone samen

Ford heeft onder de naam Autolivery een concept ontwikkeld voor de bezorging van pakketjes in stedelijke gebieden. Het Amerikaanse automerk combineert zelfrijdende busjes met bezorgdrones.

De oplossing is bedacht door enkele medewerkers van Ford in het kader van de Last Mile Mobility Challenge en de visie op ‘de stad van morgen’ van het bedrijf. Autolivery moet de uitdagingen rond de last mile tackelen en met name de laatste vijftien meter. Het concept is tijdens de Mobile World Congress in Barcelona te beleven via virtual reality-headsets.

“Hoewel de getoonde oplossing nog niet mogelijk is, laat Autolivery zien hoe ons voortdurende mobiliteitsonderzoek het leven kan verrijken in de meer duurzame stad van morgen”, aldus onderzoeksdirecteur Ken Washington. Ford heeft het streven om in 2021 met volledige autonome voertuigen te komen die gebruikt kunnen worden voor onder meer autodelen of pakketbezorging.

Ford is overigens niet het eerste automerk dat nadenkt over bezorgdrones in een bus. Mercedes-Benz trok in september het doek van zijn Vision Van, een concept voor een busje dat voorzien is van drones om pakketjes te bezorgen. Het automerk ontwikkelde de bus samen met dronemaker Matternet, waar het meerdere miljoenen in investeerde.

Bekijk de oplossing van Ford op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!