​Miss Etam-eigenaar gaat Belgisch modehuis overnemen

R&S Retail wil via een ruilbod FNG Group, eigenaar van onder meer Claudia Sträter en Steps, overnemen. Dat heeft het concern achter Miss Etam donderdag bekendgemaakt.

Voor elk aandeel van FNG dat in het ruilbod wordt ingebracht, biedt R&S 17,2 nieuw uit te geven aandelen aan. Per FNG-warrant worden daarnaast 8,6 nieuwe aandelen in R&S aangeboden. Dat betekent volgens FNG-topman Dieter Penninckx dat vooral de Belgische aandeelhouders de lakens zullen uitdelen. “Het is de bedoeling dat onze aandeelhouders 85 tot 90 procent van de aandelen in het fusiebedrijf zullen krijgen”, zegt hij tegenover De Tijd.

R&S en FNG maakten begin dit jaar al bekend de krachten te willen bundelen. Om een succesvolle onderneming uit te bouwen in de fashion- en retailwereld is het volgens Miss Etam-eigenaar Rens van de Schoor cruciaal om te beschikken over een portfolio aan complementaire merken. Daarmee is het mogelijk in te spelen op een snel veranderende markt en maximaal van schaalvoordelen te profiteren.

R&S verlengde onlangs al het contract voor het hoofdkantoor en distributiecentrum van Miss Etam in Zoetermeer met tien jaar, vooral met het oog op de technologie die daar wordt gebruikt. Zo is het distributiecentrum voor meer dan alleen Miss Etam inzetbaar, liet Van de Schoor weten aan RetailNews.

Waar FNG kan profiteren van de logistieke en e-commerce-expertise van R&S, kan de Miss Etam-eigenaar op zijn beurt gebruikmaken van het aankoopplatform van het Belgische modehuis. Miss Etam koopt veel kleding nu extern in, stelt Van de Schoor. “Maar we willen meer eigen kleding maken en daar is FNG heel sterk in.”

R&S is met Miss Etam goed voor een omzet van zo’n honderd miljoen euro, waar FNG jaarlijks voor zo’n 250 miljoen euro verkoopt. R&S heeft in tegenstelling tot FNG een volwaardige beursnotering in Amsterdam, waardoor het Nederlandse concern de overname doet. De fusie wordt naar verwachting voor de zomer afgerond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!