DA weet aantal doorgestarte winkels nog niet

Het is nog onduidelijk hoeveel vestigingen DA na zijn faillissement weet te behouden. Alle contracten met de ondernemers zijn door het bankroet ontbonden en gesprekken over een nieuwe samenwerking lopen nog. Dat laat een woordvoerder van de drogisterijketen weten aan RetailNews.

DA beschikte voor het faillissement in december over 266 vestigingen. Daarvan waren er slechts zeven in eigen handen. Die eigen winkels zijn volgens de woordvoerder ‘gefailleerd dan wel overgenomen’.

Sinds het faillissement heeft DA al een paar nieuwe winkels aan zijn organisatie toegevoegd. “Maar we hebben ook van ondernemers afscheid genomen”, zegt zij. Een actuele stand van de onderhandelingen met ondernemers kan ze niet geven.

DA telde op het hoogtepunt achthonderd zelfstandige winkels, maar zag dat aantal de afgelopen jaren hard teruglopen. Na de overname van DA in 2007 waren er nog zo’n vierhonderd over. Bovendien vertrokken in 2014 in een tijdsbestek van vijf maanden bijna zeventig ondernemers bij DA, als gevolg van een conflict over de uitrol van een nieuwe formule.

DA heeft inmiddels een doorstart gemaakt onder de vleugels van de Nederlandse Drogisterij Service, onderdeel van Holland Pharma. Dat bedrijf is met D.I.O. in onderhandeling over een mogelijke samenwerking. Hoe die samenwerking eruit komt te zien, is nog onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!