Android brengt mobiele betaaloplossing naar Europa

Google rolt Android Pay de komende maanden uit in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee is het de eerste markt buiten de Verenigde Staten waar het mobiele betaalsysteem wordt gelanceerd.

Met de Europese uitrol gaat Android Pay de concurrentie aan met de mobiele betaaloplossing van Apple. Apple Pay is afgelopen zomer gelanceerd in heel Groot-Brittannië. Beide systemen werken met Near Field Communication. Afrekenen gebeurt door de smartphone bij een met NFC uitgeruste betaalterminal te houden. De verificatie verloopt bij Android Pay door het ontgrendelen van de telefoon. Gebruikers van Apple Pay verifiëren een betaling met hun vingerafdruk.

Zowel Apple als Android noemen de goede beveiliging als pluspunt ten opzichte van betalen via een contactloze betaalpas of creditcard. Daarnaast worden bij de betaling de pas- en accountgegevens niet gedeeld, maar wordt er een eenmalige code voor de betaling aangemaakt. Hierdoor blijven betalingen privé en hebben verlies of diefstal van de smartphone geen gevolgen.

Het uitrol van de mobiele betaalsystemen is een tijdrovend traject. Iedere bank moet individueel een contract met Apple en Google afsluiten voordat zij met de betaalmogelijkheid kunnen werken. Vervolgens moeten ook retailers hun kassasysteem gereed maken voor betalingen via NFC.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!