Brova verkoopt modeketen Purdey

Modeconcern Brova Groep heeft zijn formule Purdey verkocht aan investeringsmaatschappij O&C. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van een melding in het Handelsregister.

Onlangs werd bekend dat Brova, dat ook eigenaar is van modeketens van HoutBrox en Duthler, met financiële problemen kampt. Huisbank ING heeft het krediet heeft bevroren, omdat Brova al jaren rode cijfers schrijft en over onvoldoende eigen vermogen beschikt.

O&C richt zich onder meer op het helpen van bedrijven die in financiële problemen zijn gekomen. Hoeveel de investeerder uit Leusden voor Purdey heeft betaald, is niet bekendgemaakt. De keten, die 22 winkels verspreid over Nederland heeft, was sinds 2009 onderdeel van Brova.

Managing director Peter Seemann liet eerder deze maand al aan RetailNews weten druk bezig te zijn met de herfinanciering. Later zei algemeen directeur Martin Duthler dat de kans groot was dat dit zou lukken, omdat het bedrijf vorig jaar flink heeft gereorganiseerd. Tot nu toe heeft het concern aan al zijn betalingsverplichtingen aan vastgoedeigenaren en leveranciers kunnen voldoen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!