Media Markt wil e-bikes binnen twee jaar in alle winkels

Als de pilot met het verkopen van elektrische fietsen succesvol is, wil Media Markt die vanaf oktober naar de andere winkels gaan uitrollen. Binnen twee jaar hoopt de retailer ze in alle vestigingen te verkopen, zegt initiatiefnemer en vestigingsdirecteur in Rotterdam Marcel Capitein tegenover RetailNews.

De testfase duurt één fietsseizoen, en eindigt daarmee na de zomer. Die is geslaagd als Media Markt tegen die tijd een ‘realistisch marktaandeel’ heeft, gelet op de zes locaties waar het momenteel e-bikes verkoopt. Hoe groot dat marktaandeel moet zijn, wil Capitein niet kwijt.

Capitein noemde de stap naar de fietsenmarkt eerder al een ‘logische stap’, omdat de waarde van e-bikes volgens hem voor zeventig procent in de elektronica zit. De overige dertig procent heeft Media Markt volgens hem ondervangen door gespecialiseerd personeel aan te nemen en samen te werken met organisaties met expertise op bepaalde gebieden. Zo biedt Media Markt ‘pech onderweg’-service voor de fietsen en werkt de retailer daarvoor samen met Actua.

Grote fietsmerken als Gazelle en Giant hebben al laten weten hun producten niet via Media Markt te willen verkopen. Capitein hoopt zo snel mogelijk alsnog tot een samenwerking met A-merken te komen. “Wij kunnen aan al hun eisen voor het dealerschap voldoen.” Voor het komende seizoen zegt Capitein in Rotterdam al voldoende fietsen te hebben staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!