​HoutBrox en Duthler failliet verklaard

Modeketens HoutBrox en Duthler zijn maandag failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Ook over aanverwante vennootschappen is het faillissement uitgesproken, schrijft het Brabants Dagblad.

Het is volgens curator Floris Dix vanuit een faillissement makkelijker om een doorstart te realiseren. De winkels van HoutBrox en Duthler houden hun deuren gewoon geopend, omdat dat volgens hem de beste garantie op een doorstart geeft.

Dix denkt dat het nog enkele weken kan duren voordat er een mogelijke doorstart plaats kan vinden. Tien partijen hebben zich al bij hem gemeld met interesse in de modeketens. Dat zullen er volgens de curator door het faillissement alleen maar meer worden.

Moederbedrijf Brova Groep kreeg vrijdag al uitstel van betaling van de rechtbank. In die week meldde directeur Martin Duthler nog dat er vergevorderde gesprekken gaande waren om HoutBrox te verkopen. Er zou zelfs al een intentieverklaring zijn getekend voor een overname door een niet nader genoemde partij.

Brova Groep schrijft al jaren rode cijfers. HoutBrox beschikt over 23 winkels in ons land, terwijl Duthler alleen nog in Varsseveld actief is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!