‘Zes biedingen op moederconcern Schoonenberg’

Investeringsmaatschappij HAL staat op het punt zijn hoorwinkelketen AudioNova te verkopen. Het concern achter onder meer Schoonenberg Hoorcomfort levert vermoedelijk fors meer op dan de vraagprijs, melden betrokkenen aan De Financiële Telegraaf.

Van de zes bieders zijn drie partijen elkaars concurrenten. Dat zijn het Deense William Demant, het Zwitserse Sonova en het Italiaanse Amplifon, dat al eigenaar is van Beter Horen. Voor de drie hoorwinkelketens kunnen synergievoordelen meespelen bij het bepalen van de maximale biedprijs, die daardoor volgens betrokkenen veel hoger kan uitvallen dan de vraagprijs van vijfhonderd miljoen. De andere bieders zijn de investeringsmaatschappijen Bain, PAI en Carlyle.

HAL cashte vorige jaar al door zijn optiekketen GrandVision naar de beurs te brengen. Dat leverde een miljard euro op en een groei van de nettovermogenswaarde van 5,5 miljard. De investeringsmaatschappij nam recent een aandeel in Coolblue.

In februari werd bekend dat HAL overwoog zijn hoorwinkelportfolio te verkopen. AudioNova is in twaalf Europese landen actief met in totaal ruim 1300 winkels. In Nederland is dat alleen Schoonenberg, dat ongeveer tweehonderd vestigingen door het hele land heeft. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!