Fnac doet laatste bod op BCC

Fnac doet laatste bod op BCC

Fnac heeft een laatste bod van negenhonderd miljoen pond uitgebracht op Darty Group. Het is een finale poging om Steinhoff International, dat ook op het moederconcern van BCC aast, te overtreffen.

Darty leek lange tijd in handen te komen van Fnac. De Franse entertainmentketen had eind vorig jaar al overeenstemming bereikt over een overname van Darty. Meubelretailer Steinhoff ging ruim een maand terug voor het eerst over het bod van Fnac heen, waarna een biedingsstrijd losbarstte.

Het tweede bod van Fnac ter waarde van 779 miljoen pond (988 miljoen euro), werd al weer snel overtroffen door Steinhoff International. Het Zuid-Afrikaanse meubelconcern, in ons land actief met een winkel van Poco, wilde 806 miljoen pond betalen. Vervolgens gingen zowel Fnac als Steinhoff nog eens over dat bod heen. Fnac biedt in zijn finale poging 170 pence per aandeel, Steinhoff komt met zijn laatste verhoging op 160.

Darty heeft meer dan vierhonderd vestigingen van BCC, Vanden Borre in België en Darty in Frankrijk, Italië, Turkije, Spanje en Portugal. De totale omzet over het afgelopen boekjaar kwam uit op ruim 3,5 miljard euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends