​Coop begint met zelfscanning

Supermarktketen Coop is deze week in Culemborg van start gegaan met zelfscanning. Daarbij kunnen klanten hun aankopen tijdens het boodschappen scannen, om het apparaat vervolgens bij één van de twee zelfscankassa in te leveren.

Coop kiest niet voor een betaalpaal zoals bij Albert Heijn, maar betrekt medewerkers bij het afrekenproces. Het is een ander type kassa dan de reguliere kassa, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. "De zelfscankassa’s staan overigens wel in dezelfde lijn als de reguliere kassa’s."

Komende maand wordt deze vorm van zelfscanning ook in De Wijk geïntroduceerd. “Na de zomer volgt een evaluatie, waarna we beslissen of we meer winkels gaan voorzien van zelfscanning”, aldus operationeel commercieel manager Bert Nijland.

De verwachtingen van zelfscanning zijn hoog, laat hij weten. Er is vanuit consumenten steeds meer vraag naar, omdat ze volgens Nijland zelf ‘in control’ willen zijn.

Coop werkt volgens Nijland met de snelste zelfscanners in Nederland. “De scanners zijn extra gevoelig, waardoor het nog gemakkelijker wordt om boodschappen te scannen.” Barcodes op de actieborden bij aanbiedingen zijn bijvoorbeeld vanaf ruim een meter afstand te scannen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!