​Zweedse super test slim slot voor bezorging

​Zweedse super test slim slot voor bezorging

De Zweedse supermarktketen ICA is gestart met een pilot om verse boodschappen direct in de koelkast van de consument af te leveren. Dit doet de supermarkt samen met het Zweedse postbedrijf PostNord en de start-up Glue. De pilot is afgelopen week van start gegaan in samenwerking met zo'n veertig huishoudens in Stockholm.

Consumenten kunnen gedurende de pilot hun boodschappen online bestellen bij ICA. De bestelling wordt vervolgens bezorgd door een koerier van PostNord. Om ervoor te zorgen dat de bezorger nooit voor een dichte deur staat ontwikkelde Glue een slim slot, dat op afstand geopend kan worden door de smartphone van de klant. Hierdoor kan de koerier de bestelling altijd bezorgen, wat brandstof bespaart en CO2-uitstoot vermindert.

De klant ontvangt een melding wanneer de bezorger voor zijn of haar deur staat. Vervolgens opent de app die bij het slot hoort en kan de klant de boodschappenkoerier binnen laten om de bestelde boodschappen in de koelkast te plaatsen. Wanneer de koerier klaar is en weer buiten staat ontvangt de klant een melding dat de producten zijn geleverd en dat de deur is afgesloten.

Bekijk een video over de pilot op RetailWatching.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends