Jeans Centre wil zijn nieuwe concept eind dit jaar in twintig winkels hebben. Dat zegt ceo Peter Berg, een van de sprekers tijdens het komende jaarcongres Trends & Transities in Retail, tegen RetailNews.

Momenteel heeft de modeketen al dertien winkels omgebouwd. Met het nieuwe concept wil de retailer meer bieden dan alleen een winkel, wat volgens Berg hard nodig is gezien de vele faillissementen in retail. Zo kunnen klanten er gratis hun broek laten vermaken. “En je krijgt geen slap bakje Senseo, maar echt goede koffie”, aldus Berg.

Jeans Centre ondergaat volgens Berg een metamorfose, waarbij de nadruk ligt op de pijlers vakkennis en service. Daarbij is het belangrijk dat de hele organisatie meebeweegt. “We kenden onze klanten onvoldoende”, erkent de ceo. “En we hebben nog een lange weg te gaan.”

Trends & Transities in Retail
Peter Berg is één van de sprekers op het event Trends en Transities in Retail dat RetailTrends Media met trendanalist Christine Boland organiseert. De transities in retail bieden kansen, maar vragen ook om andere vaardigheden. Wat kun je morgen al anders doen en hoe maak je op langere termijn het verschil?

Naast Berg delen onder meer trendwatcher Christine Boland en chief customer officier Colette Clooserman van Jumbo hun visie op trends en transities binnen retail. Praktische voorbeelden, spraakmakende retailcases en heel veel inspiratie zullen de bezoekers van dit event helpen om anders te kijken en zo nieuwe inzichten te vergaren. Trends en Transities in Retail vindt 2 juni plaats in het Convention Centre van het Novotel in Amsterdam. De toegangsprijs voor dit unieke event is 295 euro (excl. btw). Klik hier voor aanmelding of stuur uw contactgegevens o.v.v. Trends & Transities naar events@retailtrends.nl.